Esittely

Olen Pia Ikonen. Asun tampereella kera 4 göötin joista 2 omia kasvatteja. 
Koiria talouteeni on kuulunut vuodesta 1993 asti. Alkuun harrastin pienimuotoisesti saksanpaimenkoiria kunnes pikkuhiljaa pienempi rotu vei mennessään Helmin tullessa taloon vuonna 2003. Ensimmäisen länsigöötanmaanpystykorvan näin vuoden 1995 jälkeen erään saksanpaimenkoirani kasvattajan luona. Sain tästä koirasta ihanan viisaan vaikutelman. Se aina odotti pöydällä ikkunasta ihmetellen perheen tyttöä kotiin ja vesikupin tyhjetessä kanteli sitä pitkin poikin. Tämä koira myös meni hyvin laumassa isompien koirien keskellä.

Suoritin kasvattajan peruskurssin helmikuussa 2015 ja kennelnimi Ihanhelmi minulle myönnettiin heinäkuussa 2015. Kennelnimeni Ihanhelmi juontaa juurensa ensimmäiseen ja samalla ainutlaatuisimpaan gööttiimme Helmiin. Helmi oli luonteeltaan juuri sellainen kuin länsigöötanmaanpystykorvan mielestäni kuuluu olla. Todella suuri harmi, että Helmi ei voi näkyä tulevaisuudessa jalostustyössäni, mutta ainakin kennelnimeni pohjautuu kyseiseen koiraan. Helmi hurmasi meidän perheen erityisesti luonteellaan, mutta myös ulkonäöllään. Helmin menetimme valitettavasti joulukuussa 2015.

Kuulun Suomen kennelliittoon ja olen allekirjoittanut Suomen kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Olen jäsen myös Suomen ja Ruotsin länsigöötanmaanpystykorvien rotuyhdistyksissä sekä Suomen Koirankasvattajat ry:ssä.Ensimmäisessä kuvassa olen yhdessä Martan kanssa ja kuvan on ottanut Kirsi Hotanen. Toisessa kuvassa olen minä, tyttäreni Nora sekä yksi entisistä saksanpaimenkoiristamme. Tämän kuvan on ottanut Heidi Både.